2017-18-I Tudomány, tudományellenesség, áltudomány

Printer-friendly version
Részletes leírás: 

A tudomány határai

 

A kurzus nagyjából A tudomány határai című könyv fejezeteit követi. A könyv legnagyobb része elérhető itt. A szerzőkkel a Magyar Narancs által készített interjú itt olvasható.

 

 

Követelmények: 

 

A tárgy teljesítéséhez mindkét negyedéves zh legalább elégséges megírása szükséges. Ebből legalább az egyiknek a szorgalmi időszakban teljesülnie kell, ugyanis a pótlási héten legfeljebb az egyik zh megírását lehet pótolni, illetve javítani.

A zh-kon esszékérdésekre, feleletválasztó kérdésekre és egy kiegészítős feladatra kell számítani. Az esszékérdéseket az alábbi fájlokban szereplő kérdések köréből válogatjuk.

A zh-kon egyenként 20 pont érhető el, vagyis a félév során maximum 40 pont szerezhető dolgozattal. Pluszpontok szerzésére a Kahoot! nevű játékkal van lehetőség, amellyel 10 pluszpont szerezhető a félév során (minden játékkal max. 1 pont). Ennek a pontozása a következők szerint alakul: 7-6 db helyes válasz = 1 pont; 5-4 db helyes válasz = 0,75 pont; 3-2 db helyes válasz = 0,5 pont; 0-1 db helyes válasz = 0,25 pont.

A jelenlét az órákon nem kötelező, de 2,5 pluszpont szerezhető a Kahoot! játékkal a félévben, még akkor is, ha valaki csak bent ül az órán.